Midsummer Scene od 20. lipnja do 4. srpnja 2018.

Grad Dubrovnik već petu godinu podržava Midsummer Scene festival koji je važan doprinos ukupnoj kulturno – turističkoj ponudi u našem gradu. To je jedini je festival koji izvodi svoj program na engleskom jeziku, a s  obzirom na strukturu posjetitelja koju imamo to je zanimljivo našim i stranim gostima jer svi koji razumiju engleski jezik mogu uživati u njegovim sadržajima – rekla je zamjenica gradonačelnika Dubrovnika Jelka Tepšić na konferenciji za novinare upriličenoj ususret festivalu.

 

Midsummer Scene Festival održat će se od 20. lipnja do 4. srpnja, a Shakespeareova djela izvodit će se na Lovrijencu i još nekoliko lokacija. U palači Sponza po prvi put će 26. lipnja u 21.30 sati biti predstavljena nagrađena monodrama Henry V (Man and Monarch) australskog glumca Brett Browna, a u režiji Philip Parra. Festival nastavlja suradnju s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom kroz obljetnički koncert: Five Seasons, koji će se također održati 26. lipnja u 21.30 sati u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik.

U suradnji s Umjetničkom galerijom Dubrovnik, Festival će 2. srpnja ugostiti i poljsku predstavu H(2)O, koja se bavi odnosom Hamleta i Ofelije, a uloge tumače Anna Rakowska i Piotr Misztela. Zajedno s Domom Marina Držića bit će predstavljen program Dva Barda: Držić i Shakespeare, 5. srpnja u 21.30 sati u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik.

Festival Midsummer Scene projekt je Grada Dubrovnika i TZ Grada Dubrovnika, a u produkciji Brilliant Events Dubrovnik i Honey-tongued Theatre Productions Ltd. London

lijevo
desno