Međunarodna konferencija "Zajednička budućnost kulturne baštine"

U organizaciji Hrvatske udruge povijesnih gradova (HUPG) i Grada Dubrovnika, 10. i 11. travnja 2018. u Dubrovniku će se održati međunarodna konferencija pod nazivom ''Zajednička budućnost kulturne baštine: sinergija između baštine, turizma i digitalne kulture'' te na taj način obilježiti Europska godina kulturne baštine 2018.


''Motivacija nam je svima ista, jer imamo zajedničku misiju: unapređenje kvaliteta življenja u povijesnim mjestima, gradovima i turističkim središtima na korist stanovništva i posjetitelja. Svi težimo osigurati preduvjete koji su nam potrebni za kvalitetan suživot povijesnog nasljeđa i suvremenih trendova, usprkos brojnim izazovima'', navodi se u pozdravnom pismu kojeg su ovim povodom uputili gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković i predsjednik HUPG-a Jakov Vetma.

Vrhunski stručnjaci i predavači sa svih strana svijeta, koji će se okupiti u hotelu Dubrovnik Palace na ovoj konferenciji, ponudit će odgovore na mnoga pitanja koja predstavljaju izazov lokalnim vlastima i ostalim relevantnim čimbenicima suvremenog društva. Primjerima iz dobre prakse europskih i svjetskih destinacija pružit će uvid u konkretne aktivnosti i mjere.

Na konferenciji će, na temu projekta ''Respect the City'', govoriti zamjenica dubrovačkog gradonačelnika Jelka Tepšić.

Više informacija može se pronaći na poveznici http://hupgconference.com/hr/