Majkovi dobili pitku vodu, a iduća na redu je Dubravica

Vodovod Dubrovnik dovršio je izgradnju vodoopskrbne mreže i vodospreme Rožetići kojom se dostavlja pitka voda do stanovnika Majkova. Vodosprema se opskrbljuje novim cjevovodom postavljenim od krajnje točke Gornjih sela – Riđice.

 

„Prva faza projekta izgradnje vodoopskrbnog podsustava Majkovi i Dubravica uspješno je dovršena i već smo na ovom području na mrežu spojili gotovo sve koji su predali zahtjeve. Izvedeno je pedesetak priključaka, a u proceduri je još njih svega 4-5. Najvažnije je da možemo reći kako su Majkovi napokon dobili pitku vodu“ – rekao je predsjednik Uprave Vodovoda Dubrovnik, Lukša Matušić, koji je zajedno s načelnikom Općine Dubrovačko primorje Nikolom Knežićem obišao nekadašnje poprište radova.

 

„Ovo nije kraj radova na ovom području jer već imamo u planu što prije nastaviti s narednim fazama ovog projekta. Prvo na redu je širenje ovog sustava na Dubravicu, kako bi i posljednje dubrovačko naselje dobilo pitku vodu putem vodovoda, a tu je i nastavak radova prema Grbljavi te namjeravamo s cjevovodom izaći skroz na Ratac“ – rekao je Matušić te naglasio kako se taj dio radova namjerava realizirati kroz projekt Aglomeracije Dubrovnik.

 

Dovršetkom ovih radova zadovoljan je i načelnik Knežić koji je naglasio da se radi o velikom koraku prema daljnjem razvoju Majkova i cijele općine, jer je voda preduvjet života te sad stanovnici imaju poticaj za ostanak na svojim ognjištima. Zahvalio je Upravi i djelatnicima Vodovoda na brzoj realizaciji ovog zahtjevnog projekta. 

 

Cjelokupna investicija vrijedna je oko 6,8 milijuna kuna, a sufinancirana je sredstvima Europske unije kroz Program ruralnog razvoja. Radovi na izgradnji ovog vodoopskrbnog sustava započeli su sredinom 2018. godine, a u sklopu njih ukupno je izgrađeno 5,3 kilometra glavnih vodoopskrbnih cjevovoda od Riđice do Majkova, vodosprema Rožetići te cjelokupna vodoopskrbna i protupožarna mreža u Majkovima.

lijevo
desno