Luksuzni kruzer "EXPLORA I" uplovio u Dubrovnik

Poštujmo grad

Brod „EXPLORA I“ na svom premijernom uplovljavanju uoči početka plovidbe istočnim Mediteranom stigao je danas u gradsku luku, a tim je povodom održana pomorska tradicija razmjene plaketa, kojoj je nazočila i zamjenica gradonačelnika Grada Dubrovnika Jelka Tepšić.

 

- Današnje uplovljavanje broda „EXPLORA I“ označava početak nove ere luksuznih krstarenja u Dubrovniku. Veselimo se ovom iskoraku MSC Grupe i budućoj suradnji u jačanju naše turističke ponude, ali i daljnjem razvoju turizma u skladu sa strateškim planovima gradske uprave i projektom Respect the City – naglasila je zamjenica Tepšić.

 

„EXPLORA I" prvi je i zasad jedini brod novoosnovane kompanije Explora Journeys koja je dio MSC Grupe, a usmjerena je na ultraluksuzni segment krstarenja. Radi se o manjem brodu, dužine 248 metara sa 461 apartmanom koji mogu ugostiti 922 putnika.

 

Brod će iz Dubrovnika zaploviti prema Splitu, Rovinju i Veneciji, a tijekom 2024. godine će posjetiti pet hrvatskih luka, dok će se drugi brod „EXPLORA II“ floti pridružiti krajem ljeta.

 

Razmjeni plaketa nazočili su i zapovjednik broda, kapetan Pietro Sinisi, pročelnik Upravnog odjela za poduzetništvo, turizam i more Dubrovačko-neretvanske županije Ivo Klaić, direktor Županijske lučke uprave Željko Dadić, predsjednik uprave Luke Dubrovnik Željko Raguž, direktor Turističke zajednice Dubrovnik Miroslav Drašković, izaslanik veleposlanika Talijanske Republike u Zagrebu NJE.E. Paola Trichila, Frano Bongi i izvršni direktor MSC Cruises-a Angelo Capurro.

 

lijevo
desno