Lučka uprava Dubrovnik proslavila 20. rođendan

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković nazočio je u ponedjeljak svečanosti održanoj u hotelu Adria povodom 20. obljetnice Lučke uprave Dubrovnik.
 


Tom prilikom predstavljena je knjiga "Krstaši u Dubrovniku 1 i 2" autora Nevena Jerkovića, a brojnim uzvanicima uz gradonačelnika Frankovića obratili su se ravnatelj Lučke uprave Dubrovnik Blaž Pezo, izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske Branko Bačić kao i župan Nikola Dobroslavić.

Tijekom svog obraćanja gradonačelnik Mato Franković čestitao je svim djelatnicima Lučke uprave, sadašnjoj Upravi društva, ali i svim bivšim ravnateljima na predanom i uspješnom radu.

Prisjetio se kako je u bližoj povijesti „nekima palo na pamet jedan od naših najvrjednijih resursa predati stranim koncesionarima“ te je uputio čestitke „onima koji su se usprotivili jednoj takvoj suludoj ideji“.

Gradonačelnik je kazao kako u budućnosti moramo upravljati cruise turizmom. „Nije nam cilj smanjiti broj kruzera. Upravo suprotno, u Dubrovnik može doći i više posjetitelja s brodova na kružnim putovanjima, ali njihovo iskustvo i doživljaj destinacije trebaju biti kvalitetniji i bolji“, poručio je. „Zato s ponosom možemo istaknuti činjenicu kako smo kao nova gradiška uprava pokrenuli razgovore s CLIA-om, vodećim svjetskim cruise udruženjem u cilju očuvanja jedinstvene dubrovačke baštine uz istodobno podizanje kvalitete ukupnog turističkog proizvoda destinacije i zadovoljstva gostiju, a predstavnici CLIA-e i najvećih cruise kompanija posjetit će Dubrovnik u veljači iduće godine kako bismo nastavili raditi na rješenjima“, rekao je.

„Turizam je naša glavna gospodarska grana i nemamo pravo odricati se jedne od djelatnosti, ali moramo znati upravljati destinacijom kako bismo je ostavili novim naraštajima“, zaključio je gradonačelnik Franković.

Zaslužnim djelatnicima lučke uprave dodijeljene su zahvalnice, a primili su ih bivši ravnatelji Vlaho Đurković, Kristijan Pavić i Antun Asić, koordinator operative Ivo Pavlović i računovodstveni djelatnik Maro Marinović.

Obljetnicu je svojim nastupom uveličala ženska klapa FA Linđo.