Krenuli radovi na pedijatrijskoj ambulanti u Mokošici

Sanacija i adaptacija prostora u naselju Naš Dom u Mokošici, a koji je Grad Dubrovnik ustupio Domu zdravlja Dubrovnik za potrebe pedijatrijske ambulante, krenule su početkom tjedna. Predviđeno vrijeme trajanja radova je dva mjeseca. Osim osiguranja adekvatnog prostora Grad Dubrovnik je iz svog proračuna izdvojio sredstva za izradu projekta, a snosi i troškove adaptacije, odnosno uređenja prostora, u iznosu od oko 1,6 milijuna kuna. 

 

Suterenski prostor površine 150 metara kvadratnih, smješten na adresi Vinogradarska ulica 16, Grad Dubrovnik je temeljem zaključka Gradskog vijeća prepustio Domu Zdravlja Dubrovnik na razdoblje od 10 godina kako bi se u ovom gradskom naselju roditeljima pružila prijeko potrebna zdravstvena skrb za njihovu djecu.

 

Prema glavnom projektu koji je izradio arhitektonski biro „Modul A“ iz Dubrovnika prostor će se adaptacijom podijeliti na dvije funkcionalno povezane cjeline: ordinaciju logopeda s ulazom i čekaonicom te ambulantu s ordinacijom pedijatra, uredom medicinske sestre, a planirani su i odvojeni ulazi za zdravu i bolesnu djecu. Buduća ambulanta u Mokošici opremit će odgovarajućim sanitarijama za osoblje i pacijente, sanitarnim čvorom za osobe s invaliditetom, servisnim prostorijama i prostorijama za osoblje. Planirano je i hortikulturno uređenje ulaznog platoa te omogućavanje pješačkog pristupa osobama s poteškoćama u kretanju.

lijevo
desno