Kreću radovi na kanalizaciji Mokošice, Štikovice i Malog Zatona

Vodovod Dubrovnik investirat će 44 milijuna kuna u izgradnju sustava vodoopskrbe i odvodnje u Mokošici, Štikovici i Malom Zatonu. Tim povodom danas je predsjednik Uprave Vodovoda Lukša Matušić potpisao ugovor s izvođačima radova, zajednicom ponuditelja – tvrtkom Medius koju je predstavljao direktor Pero Jahud i tvrtkom Texo Molior koju je predstavljao tehnički direktor Antonio Deranja.

 

Svečanosti potpisivanja nazočili su i gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković, njegova zamjenica Orlanda Tokić, pročelnica gradskog Upravnog odjela za EU fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju Zrinka Raguž te član Uprave Vodovoda Vicko Begović. Gradonačelnik Franković još jednom je zamolio građane za strpljenje tijekom odvijanja radova.

 

''Da pitate stanovnike Stare Mokošice i Štikovice što im je najbitnije, sigurno bi naveli vodoopskrbni i kanalizacijski sustav. Prije svega kanalizacijski sustav ne postoji, a vodoopskrbni je jako loš. Vjerujem da će sve skupa biti dobro odrađeno. Svakako treba reći kako će se projekt jednim dijelom financirati iz EU fondova, kad potpišemo ugovor za Aglomeraciju što očekujemo uskoro. Obzirom da je riječ o naselju koje je mnogobrojno, očekujem i da će stanovnici imati razumijevanja prema radovima koji će potrajati'', rekao je gradonačelnik Franković te dodao kako će se po završetku ovih radova značajno povećati kvaliteta života na tom području.

 

U sklopu ovog projekta izgradit će se sustavi vodoopskrbe u Štikovici, zatim na potezu od crpne stanice Palata 2 do crpne stanice Štikovica i vodospreme Vrbica, u Malom Zatonu te staroj Mokošici. Ukupno će biti izgrađeno više od 6 kilometara cjevovoda vodoopskrbe, uz preko 100 kućnih priključaka. Što se tiče mreže odvodnje bit će izgrađeni sustavi odvodnje u staroj Mokošici, Štikovici i Malom Zatonu u ukupnoj dužini od preko 7 kilometara uz gradnju preko 150 kućnih priključaka.

 

''Ovaj projekt financirat ćemo sredstvima Vodovoda i HABOR-a. Od ukupno 44 milijuna kuna, koliko iznosi ovaj projekt, 34 milijuna smo prijavili na Aglomeraciju Dubrovnik i očekujemo povrat tih sredstava iz EU fondova, dok se preostalih 10 milijuna odnosi na odvodnju u Štikovici i Zatonu koji gravitiraju prema uređaju za pročišćavanje otpadnih voda u Orašcu i stoga ne može biti dio ove aglomeracije'', pojasnio je direktor Vodovoda Lukša Matušić naglasivši kako je riječ o velikom i opsežnom projektu tijekom kojeg će se izgraditi gotovo 14 kilometara cjevovoda i potrebni objekti.

 

Zbog svoje opsežnosti i dužine trajanja radova projekt će zahtijevati kompromis s lokalnim stanovništvom u procesu izgradnje, a od od izvođača se očekuje predanost i pedantnost u poslu.

 

''Mi ćemo se maksimalno potruditi i napraviti projekt najbolje što možemo. Nadamo se da ćemo cijeli posao napraviti u što kraćem roku'', rekao je ovom prigodom Pero Jahud iz tvrtke Medius, dok je predstavnik tvrtke Texo Molior Antonio Deranja istaknuo da namjeravaju opravdati povjerenje koje su dobili potpisivanjem ovog ugovora te kako s radovima namjeravaju početi odmah nakon uvođenja u posao.

 

Rok za izvođenje radova je 30 mjeseci.

lijevo
desno