Kreće uređenje površine ispred lapadskog stadiona

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i direktor Alfaplan građenje d.o.o. Mato Butijer potpisali su Ugovor o izvođenju radova na javnoj površini ispred gradskog stadiona u Lapadu.

 

Projekt je vrijedan 364.638,89 kune bez PDV-a, odnosno s PDV-om sveukupno 455.798,61 kune, a njegovom realizacijom javna površina uz stadion Lapad uredit će se kao prostor okupljanja, boravka i komunikacije uz dvije frekventne gradske prometnice: Od Batale i Ulice kralja Tomislava.

 

- Prije par dana sam najavio kako nećemo rušiti stadion Lapad nego kako ćemo ga obnoviti te dovesti u fazu da se na njemu mogu igrati i prvoligaške utakmice. Ovo je početak uređenja samog tog trga, a u idućoj godini ćemo i dio nasuprot također urediti tako da će sami ulaz u Lapad biti primjeren – naglasio je gradonačelnik Franković.

 

Pritom se zahvalio tvrtki Alfaplan građenje d.o.o na svim dosadašnjim obavljenim poslovima i kvaliteti izvedenih radova, naročito na obnovi tri lađe u Lazaretima i sportske dvorane u Osnovnoj školi Gruž, te je istaknuo mogućnost da se radovi na energetskoj obnovi Osnovne škole Ivan Gundulić privedu kraju i prije roka u svibnju, točnije do kraja ove godine.

 

Direktor Butjer je rekao da će opravdati povjerenje kvalitetnom i točnom izvedbom i da će ovaj projekt biti jedan lijep primjer ulaska u tako važnu točku u Gradu Dubrovniku. Radovi će trajati 75 dana, a obuhvatit će uređenje rasvjete i betonskih pločnika, postavljanje klupa i male fontane.

 

lijevo
desno