Kreće uređenje parkinga Gradac; plato će se hortikulturno oplemeniti i ozeleniti

Kvaliteta života

Ugovor za izvođenje radova na projektu hortikulturne revitalizacije i ozelenjivanja platoa Gradac potpisan je danas u Velikoj vijećnici Grada Dubrovnika u nazočnosti gradonačelnika Mata Frankovića.

 

Ugovor o izvođenju radova na cjelovitom uređenju platoa, koji će i nakon uređenja zadržati postojeću namjenu parkirališta na otvorenom za građane s povlaštenim parkirnim kartama, potpisali su direktor tvrtke Sanitat d.o.o. Tomislav Tabak i direktor tvrtke Texo Molior d.o.o. Antonio Deranja, predstavnik izvođača radova odabranog u postupku javne nabave. 

 

Investicijom, koju će tvrtka Sanitat provesti iz vlastitih sredstava, obuhvatit će se ukupna površina od 2.400 metara kvadratnih. Cjelokupni projekt izrađen je sukladno strogim smjernicama Konzervatorskog odjela u Dubrovniku, a glavni projekt izradila je tvrtka Proto-Arch na čelu s glavnom  projektanticom Leom Đurović Ruso te projektanticom suradnicom Miom Erak, koje su pred potpisivanje ugovora javnosti pobliže i predstavile sam projekt.

 

Izmijenit će se podloga platoa, koja će se izvesti tzv. dekorativnim betonom uz adekvatno niveliranje. Plato parkirališta će se ozeleniti uz nadogradnju postojećih nasada. U središnjem dijelu platoa formira se zeleni otok s autohtonim vrstama i drvoredom hrasta i česvine, a u sklopu radova na krajobraznom uređenju planirana je i izvedba sustava za automatsko navodnjavanje, oborinska odvodnja i rasvjeta.

 

-„Predio parkinga Gradac područje je kojim se do sada nismo mogli pohvaliti, a zahvaljujući ovom iskoraku tvrtke Sanitat, ali i temeljem suradnje s Konzervatorskim odjelom te Dubrovačkom biskupijom kao suvlasnikom zemljišta, to će se uskoro promijeniti, a prostor platoa će dobiti posve novu vizuru i dodatnu vrijednost“, rekao je gradonačelnik Mato Franković uz čin potpisivanja ugovora.

 

Direktor tvrtke Sanitat Tomislav Tabak izrazio je zadovoljstvo što će ovaj prostor konačno dobiti prijeko potreban adekvatan izgled te je zahvalio svima koji su sudjelovali na realizaciji projekta na kojem se radilo pune dvije godine, posebno se osvrnuvši na ostvarenu izvrsnu suradnju s Konzervatorskim odjelom u Dubrovniku.

 

Broj parkirališnih mjesta, otkrio je direktor Sanitata, zadržat će se na postojećem, ali će se osigurati nesmetano kretanje parkiralištem. Sami radovi, započet će kroz dva tjedna, odnosno nakon završetka započetog postupka odabira nadzora i prijave gradilišta.

 

Naime, u postupak javne nabave uključile su se ukupno tri tvrtke s našeg područja te je od njih odabrana ekonomski najpovoljnija ponuda, ona tvrtke Texo Molior d.o.o. iz Cavtata. Ugovoreni rok završetka izvođenja radova je 120 kalendarskih dana od dana uvođenja izvođača u posao, a danas potpisani ugovor vrijedan je 3.359.712,18 kuna + PDV.

 

lijevo
desno