Kreće isplata mjesečnog dodatka za umirovljenike

Grad Dubrovnik je putem nadležnog Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo  krenuo s isplatama mjesečnog dodatka na mirovine za 761 korisnika, u ukupnom iznosu od 163.300,00 kuna.

 

Riječ je o dodatku za mjesec travanj za umirovljenike čija mirovina ne prelazi 1.800,00 kuna te im se dodatak u iznosu 200 kuna isplaćuje svakog mjeseca, kao i za umirovljenike čija mirovina ne prelazi ovaj iznos, a čije su socijalne prilike dodatno posebno otegotne te im se mjesečno isplaćuje dodatak od 500 kuna, sve sukladno Mjerama socijalnog programa Grada Dubrovnika za 2021. godinu.

 

Ovo je još jedna od mjera socijalnog programa Grada koje imaju za cilj očuvanje životnog standarda građana te primjereno zadovoljavanje potreba socijalno osjetljivih skupina, među kojima su i umirovljenici s niskim mirovinama. Za ovu je svrhu, kao i za isplate osobama starijima od 65 godina koje nemaju vlastitu mirovinu ili drugu vrstu primanja, tijekom prošle godine Grad Dubrovnik izdvojio iznos od 3,8 milijuna kuna.