Konferencija za medije pred početak 74. Dubrovačkih ljetnih igara

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković sudjelovao je danas u palači Sponza na konferenciji za novinare povodom skorog početka nove festivalske sezone Dubrovačkih ljetnih igara.

 

Čestitao je vodstvu Igara na festivalskom programu. –„Građani Dubrovnika s nestrpljenjem očekuju otvaranje Igara i vjerujem da će ih, kao i uvijek, obilježiti narativ o prošlosti i budućnosti našeg najvećeg festivala. Igre su dubrovačke, uvijek su bile i bit će, a drago mi je da se u program vraća i Kazalište Marina Držića. Mislim da su Dubrovačke ljetne igre dobro  odgovorile na izazov vremena i kreirali izvrstan glazbeni i dramski program“, rekao je gradonačelnik.

 

Ovogodišnje 74. Dubrovačke ljetne igre koje će se od 10. srpnja do 25. kolovoza održati na različitim ambijentalnim lokacijama grada, tijekom 47 festivalskih dana, inozemnoj i domaćoj  publici predstavit će gotovo 70 dramskih, glazbenih, plesnih, folklornih i drugih programa.

 

Ceremoniju svečanog otvaranja, koja će se u ponedjeljak 10. srpnja upriličiti ispred crkve sv. Vlaha u 21 sat, režirat će pomoćnik intendantice za dramski program Saša Božić, prema scenariju kojeg potpisuje s dramskom umjetnicom Natašom Dangubić. U ceremoniji će sudjelovati Festivalski dramski ansambl, studenti glume Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu i Splitu, Dubrovački simfonijski orkestar, Akademski zbor Pro musica Mostar, Zbor Libertas, Dubrovački komorni zbor, Zbor Blasius. Folklorni ansambl Linđo i Plesni studio Lazareti. Svečano otvaranje moći će se pratiti i putem izravnog prijenosa na Hrvatskoj radioteleviziji.

lijevo
desno