Komemoracija za gospara Andriju Habulina

Obitelj, rodbina, prijatelji, kolege i brojne osobe iz sportskog života Dubrovnika bili su danas na komemoraciji za preminulog velikana, hrvatskog i dubrovačkog juda i sporta, Andriju Habulina.
 

Riječi sjećanja i posljednjeg pozdrava u ime Grada Dubrovnika uputio je privremeni pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje sport, socijalnu skrb i civilno društvo Miho Katičić.

"Andrija je u Dubrovnik došao davne '59. Došao i ostao. Došao i postao naš. Najzaslužniji je što je judo u Dubrovniku drugi najzaslužniji sport po svim pokazateljima. Bio je trener, sudac, učitelj, mnogima drugi otac, a iznad svega čovjek. Čovjek dječačkog lica i blagog osmijeha. Uživao je u svemu, ponajviše u napretku mladih judaša i voljenog kluba", kazao je pročelnik Katičić.

Posljednje pozdrave gosparu Habulinu u emotivnom govoru uputio je i Branko Grošeta, Habulinov dugogodišnji suradnik i dužnosnik kluba.

"Opraštamo se danas od legende hrvatskog sporta, posebno juda, koja je judo i sport živjela, uključivši cijelu svoju obitelj u rad kluba, dok smo se mi, njegovi suradnici, judom bavili. Preko pedeset godina uspješno je odgajao brojne generacije sportaša. Mnogima je bio drugi roditelj, a prijateljima i poznanicima ugodan sugovornik. Njegova obitelj može biti ponosna na njegove rezultate, a posebno na njegove ljudske kvalitete. Ponosni smo i mi koji smo ga poznavali, imali priliku s njim družiti i raditi. Bio je čovjek koji nikoga nije mrzio, a kojeg su svi cijenili i voljeli", kazao je Grošeta dodajući kako legende nikad ne umiru jer njihova djela zauvijek ostaju.

Od gospara Habulina, na održanoj komemoraciji prigodnim riječima oprostili su se i: župan Dubrovačko – neretvanske županije Nikola Dobroslavić, glavni tajnik Hrvatskog judo saveza i sportski direktor Europske judo unije Hrvoje Lindi, predsjednik Dubrovačkog saveza Maro Kapović te predsjednik Zajednice sporta Dubrovačko-neretvanske županije Branko Bazdan.
 

lijevo
desno