Komemoracija za doktora Stjepa Raguža

Komemoracija povodom smrti Stjepa Raguža, liječnika i zdravstvenog djelatnika, dugogodišnjeg ravnatelja Doma zdravlja Dubrovnik, održana je danas u Gradskoj vijećnici.

 

Ispred Grada Dubrovnika i u ime gradonačelnika Mata Frankovića na komemoraciji je govorila gradska vijećnica i liječnica dubrovačke Opće bolnice Katarina Doršner.

 

Vijećnica Doršner istaknula je kako je Stjepo Raguž zadužio Dubrovnik u profesionalnom smislu. “Gotovo čitav svoj radni vijek posvetio je razvoju Doma zdravlja u Dubrovniku. Ravnateljem je postao 1975. godine i ostao tamo sve do umirovljenja (2009.) kao jedan od ravnatelja s najduljim stažem u Hrvatskoj. Bio je vrstan profesionalac u svom poslu, no i nakon umirovljena nije mirovao već je ustrajno radio i ostavio nam vrijedan povijesni dokument, knjigu ‘Dom zdravlja - Okružni ured – Dubrovnik’, izdanu 2017. godine, u kojoj je zapisao sve oblike javno zdravstvene službe ovog područja od samog svog nastanka do danas“, kazala je između ostalog.

 

Okupljenim članovima obitelji, prijateljima i suradnicima doktora Raguža prigodnim govorima obratili su se aktualni ravnatelj Doma zdravlja Dubrovnik Branko Bazdan, župan Nikola Dobroslavić te dugogodišnji pokojnikov prijatelj i suradnik Jure Burić.

lijevo
desno