Gradonačelnik na odlikovanju Jelke Tepšić od Kraljevine Španjolske

Počasnoj konzulici Kraljevine Španjolske za Dubrovačko - neretvansku županiju, ujedno zamjenici dubrovačkog gradonačelnika, Jelki Tepšić danas je u Dubrovniku uručeno odlikovanje - Križ Reda za civilne zasluge, kojeg joj je dodijelio španjolski kralj Felipe II u povodu tridesete obljetnice uspostave diplomatskih odnosa između Kraljevine Španjolske i Republike Hrvatske.

 

Uz prisutnost gradonačelnika Grada Dubrovnika Mata Frankovića i ostalih uzvanika iz javnog i društvenog života te obitelj i prijatelje počasne konzulice Tepšić, odlikovanje je, na svečanosti priređenoj u Kneževom dvoru, uručio veleposlanik Kraljevine Španjolske Nj.E. Juan Gonzalez Barba.

 

Jelka Tepšić ovom je prigodom zahvalila na ukazanoj časti, naglašavajući kako ovu počasnu funkciju obavlja s velikim zadovoljstvom te kako važnu ulogu u tome imaju sve institucije s kojima pri tom surađuje, na pomoć našim španjolskim gostima.

 

''Ovo je bila posebna godina za odnose Hrvatske i Španjolske, a osobito mi je zadovoljstvo da je jedna od dobitnica odlikovanja i Jelka Tepšić, koja je prije devet godina imenovana počasnom konzulicom i koja se u tom razdoblju posebno iskazala. S gospođom Tepšić ovdje, Dubrovnik je za nas najbolje i najsigurnije turističko odredište'', kazao je u ovoj prigodi španjolski veleposlanik Barba.

 

Orden za civilne zasluge dodjeljuje se španjolskim ili stranim državljanima koji su ostvarili zasluge građanske prirode: relevantne službe državi, izvanredan rad i slično.  Ovo odlikovanje, prema nadležnim uredbama Kraljevine Španjolske, može se dodijeliti osobama stranog državljanstva, pod uvjetom da su pružili istaknute usluge Španjolskoj ili značajnu suradnju u okviru svojih dužnosti, kao što je to slučaj sa počasnom konzulicom Kraljevine Španjolske u Dubrovniku Jelkom Tepšić.

 

Ususret svečanosti, veleposlanika Kraljevine Španjolske Nj.E. Juana Gonzaleza Barbu primio je i dubrovački gradonačelnik Mato Franković, poželjevši mu dobrodošlicu u prvom službenom posjetu.

lijevo
desno