Izložba "Rukama složeno" oduševila raznovrsnošću i kvalitetom radova

Druga radionica ovogodišnjeg ciklusa Foruma mladih pod nazivom „Rukama složeno“ rezultirala je izložbom radova, koja je otvorena u Galeriji Sebastijan 21. studenog. Na izložbi je predstavljeno preko devedeset sjajnih učeničkih radova različitih aspekata umjetničkog izražavanja: od crteža, slika, stripa, skulptura i primijenjene umjetnosti do modnog dizajna.


Izložbu je postavila Andrea Batinić Ivanković, povjesničarka umjetnosti i kustosica, koja je u nadahnutoj najavi istaknula da je najljepša umjetnost proizašla iz dječjeg uma te da su mladi umjetnici rajski dragulji čiji snovi, želje i ideje grade budućnost našega Grada.

Izložbu je u ime organizatora, Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo, otvorio pročelnik Dživo Brčić, naglasivši da je temeljni cilj Foruma mladih poticanje i nagrađivanje kreativnosti djece i mladih, bez strogih pravila i selekcije. Suorganizator izložbe je udruga Maro i Baro, koja djeluje u okviru Centra za mlade Dubrovnik.

Otvorenje izložbe uljepšao je Komorni sastav Umjetničke škole Luke Sorkočevića, Paula Bukvić na violini i Ivo Baule na gitari, pod vodstvom mentorice Dore Kamber.

Izložba ostaje otvorena do 30. studenog.

Sljedeća manifestacija Foruma mladih pod nazivom „Smotra kolendara“ održat će se 12. prosinca ove godine u dvorani Visia.

lijevo
desno