Izdana građevinska dozvola za sportsku dvoranu škole u Orašcu

Grad Dubrovnik, putem Upravnog odjela za izgradnju i upravljanje projektima, ishodio je pravomoćnu građevinsku dozvolu za rekonstrukciju Osnovne škole Antuna Masle s dogradnjom školske sportske dvorane. Novoplanirana dvorana nalazit će se sjeverno od zgrade škole na postojećem nogometnom igralištu, a zgrade su međusobno povezane toplom vezom.

 

Planirana dogradnja je prizemnica s ukopanim podrumom. Zgrada se može razdijeliti na dva dijela: dio spojnog hodnika između zgrade škole i dvorane i dio građevine dvorane. Ukupna građevinska bruto površina planirane dogradnje iznosi 1.354,42 m². U podrumu je smješteno borilište koje ima visinu dvije etaže, uz koje je smješten prateći sadržaj, po dvije svlačionice s kupaonama, spremište sprava i opreme, sanitarije, strojarnica, hodnik, spremište, wc za osobe s invaliditetom, kabinet nastavnika, ambulanta, kabinet fizičke kulture i mala dvorana.

 

U prizemlje zgrade ulazi se preko manjeg popločenog trga kroz vjetrobran u ulazni hol, iz kojeg je moguće skrenuti toplom vezom prema zgradi škole ili na drugu stranu prema tribinama, koje imaju kapacitet za 57 gledatelja. Dvoranu je moguće koristiti i nakon nastave isključivo u sportsko‐rekreacijske svrhe, te se u tom slučaju koristi isključivo novi vlastiti ulaz u dvoranu bez mogućnosti ulaženja u zgradu škole.

 

Nova dvorana bit će od velikog značaja za učenike škole, jer se nastava tjelesne i zdravstvene kulture ranije izvodila u maloj polivalentnoj dvorani u potkrovlju škole ili, kad to vrijeme dopušta, na vanjskim igralištima za košarku i nogomet.

lijevo
desno