Izdana dozvola za odvodnju u Ulici Andrije Hebranga

Grad Dubrovnik je za projekt gradnje kolektora oborinske odvodnje u Ulici Andrije Hebranga u Gružu dobio građevinsku dozvolu. Sukladno dozvoli, planira se izgradnja oborinskog kolektora u ovoj ulici na potezu od Kunske ulice do postojećeg ispusta oborinskih voda u luci Gruž, u duljini od oko 650 metara.

 

Ovim radovima riješit će se dugogodišnji problem s oborinskom odvodnjom u ovom dijelu grada. U Ulici Andrije Hebranga, naime, ne postoji cjeloviti sustav odvodnje oborinskih voda, koje za vrijeme obilnih kiša snažno opterećuju samu ulicu, njoj gravitirajuće površine, kao i nizvodno prometno čvorište ove ulice s ulicom Obala Ivana Pavla II.

 

Izgradnjom oborinskog kolektora omogućit će se prikupljanje oborinskih voda predmetnog područja te njihova dispozicija u more preko postojećeg ispusta oborinskih voda u luci Gruž. Sustavom kišnih rešetki oborinske vode prikupljat će se s pješačko-kolnih površina i uvoditi u oborinski kolektor te u konačnici disponirati u more preko ispusta u luci.

 

Trasa oborinskog kolektora položena je sredinom Ulice Andrije Hebranga, u jedini preostali slobodni koridor omeđen postojećim infrastrukturnim instalacijama. Izuzetak je izmještanje dijela trase fekalne kanalizacije na križanju Ulice Andrije Hebranga s Ulicom Sv. Križa. 

 

Ujedno će se obaviti i rekonstrukcija postojećeg kanala iz Kunske ulice, koji se nadovezuje na Ulicu Andrije Hebranga, čime Grad Dubrovnik nastavlja po prioritetima rješavati nagomilane probleme oborinske odvodnje na gradskom području. Početak radova očekuje se na jesen ove godine.