Istraživačka delegacija južnokorejske provincije Gyeonggi učila o dubrovačkom proračunu

Zamjenica gradonačelnika Grada Dubrovnika Jelka Tepšić i privremena pročelnica Upravnog odjela za proračun, financije i naplatu Anita Burić primili su danas istraživačku delegaciju južnokorejske provincije Gyeonggi.


Uvodno se obraćajući gostima iz Južne Koreje zamjenica gradonačelnika Tepšić poželjela im je dobrodošlicu u Dubrovnik te ih je upoznala s osnovnim obilježjima turizma kao temeljne privredne grane, ostvarenjima u destinaciji tijekom recentnih godina, izazovima suvremenog turizma te nastojanjima gradske uprave u transformaciji destinacije u predvodnika održivog i odgovornog turizma.

Budući da su u radni posjet Gradu Dubrovniku stigli predstavnici provincijskog odjela za proračun privremena pročelnica Burić detaljno je izložila način i postupak donošenja proračuna Grada Dubrovnika, osnovne stavke proračuna, ulogu predstavničkog tijela u postupku donošenja i druge pojedinosti iz djelokruga rada Upravnog odjela za proračun, financije i naplatu.

Provincija Gyeonggi najmnogoljudnija je provincija u Južnoj Koreji u čijem samom srcu je, iako joj administrativno ne pripada, smješten i Seul.

lijevo
desno