Gradu Dubrovniku novi komunikacijski kanal za djelovanje u kriznim situacijama

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i direktor tvrtke Odašiljači i veze d.o.o. Mate Botica danas su u Maloj vijećnici potpisali ugovor o pružanju usluga CRONECT mreže i zakupu uređaja i opreme u svrhu ustrojavanja komunikacijskih kanala između komunalnih tvrtki Grada Dubrovnika i žurnih službi.


„Žurne službe, vatrogasna postrojba, komunalno i prometno redarstvo te komunalne tvrtke poput Sanitata, Čistoće i Libertasa imat će potpuno neovisan i siguran sustav komunikacije čime se povećava brzina djelovanja u žurnim i kriznim situacijama“, kazao je gradonačelnik Franković.

Direktor OIV-a Mate Botica iskazao je zadovoljstvo što tvrtka u svom portfelju ima jednu ovakvu komunikacijsku mrežu koja je, između ostalog, namijenjena i komunikaciji u kriznim situacijama te što je Grad Dubrovnik prepoznao vrijednost projekta kojim ostvaruje dodatnu sigurnosnu razinu.

Ugovor uključuje uslugu korištenja komunikacijske mreže na administrativnom području Grada Dubrovnika, održavanje sustava i edukaciju korisnika, zakup dvije fiksne i 23 ručne stanice/mobilna radijska uređaja kao i nabavku ostale potrebne opreme nužne za rad sustava u cjelini.

Potpisivanju ugovora prisustvovala je pročelnica Upravnog odjela za poslove gradonačelnika Marijeta Hladilo te Tomislav Čuljak iz OiV-a.

lijevo
desno