Gradske glazbe gradova prijatelja Dubrovnika i Imotskog nastupile na Stradunu

U sklopu programa “Da se ne zaboravi”, kojim Dubrovnik obilježava 32. obljetnicu početka napada na grad – 1. listopada 1991. godine, u poslijepodnevnim satima ispred crkve svetog Vlaha održan je nastup Gradske glazbe Dubrovnik i Gradske glazbe iz grada prijatelja Imotskog. 

 

Hrvatski puhački orkestar ‘’Gradska glazba Imotski” posebni su gosti ovogodišnjeg programa obilježavanja, a njihov nastup te nastup Gradske glazbe Dubrovnik pratili su gradonačelnik Grada Imotskog Ivan Budalić,  predsjednik Gradskog vijeća Grada Dubrovnika Marko Potrebica i gradska vijećnica Katarina Doršner, ujedno i predsjednica Odbora za međunarodnu suradnju Gradskog vijeća. 

 

Gradska glazba Imotski ove godine slavi 153. obljetnicu.

 

S Gradskom glazbom Dubrovnik, u čast ovogodišnjeg bratimljenja dva grada, na kraju koncerta priredili su zajedničku izvedbu, nakon čega je Gradska glazba Dubrovnik nastavila sa svojim promenadnim nastupom Stradunom.

 

Kao šesterosrostruki prvaci Hrvatske ‘’Gradska glazba Imotski’’ među najboljim je puhačkim orkestrima, s mnogobrojnim državnim i međunarodnim nagradama i priznanjima. Gostovali su po cijeloj Hrvatskoj i Europi te snimili i izdali tri CD-a.

 

lijevo
desno