Gradonačelnikova čestitka učiteljicama i učiteljima

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković uputio je čestitku uz današnji Svjetski dan učitelja svima koji rade ovaj važan posao:

 

 

Poštovane učiteljice i učitelji,

 

Vaš rad jedan je od najvažnijih za ukupan razvoj našeg društva, stoga cijeneći Vašu ulogu, ali i napor koji ulažete u izgradnju naše djece i naših mladih, čestitam Vam Vaš dan!

 

Nakon što su protekle dvije školske godine obilježene pandemijom itekako pokazale Vaš nesebičan trud u kontinuitetu obrazovanja i u takvim teškim uvjetima, a ujedno i da je izostanak Vašeg rada uživo s učenicima značajan gubitak u procesu obrazovanja, svakako Vam želim da ove i svake iduće godine svoje školske sate provedete u školskim učionicama.

 

Obrazovanje, kao temelj razvoja, počiva upravo na temeljima koje Vi gradite zajedno s našom djecom. Poziv kojeg ste odabrali i Vaša odgovorna zadaća u odgoju i obrazovanju budućih generacija doprinosi cilju kojem svi težimo, a to je društvo znanja.

 

Svojom profesionalnom odgovornošću pomažete stvarati nove znanstvenike, književnike, obrtnike, turističke djelatnike, nove učitelje poput Vas, bez kojih snaga i moć znanja, bez obzira na sve suvremene tehnologije, ne bi uspjele jednostavno doći do novih generacija.

 

Stoga još jednom, od srca, čestitam Vam Svjetski dan učitelja!

 

 

Gradonačelnik

Mato Franković