Gradonačelnik uputio sućut obitelji Željka Kulišića

Gradonačelnik

Povodom smrti gospara Željka Kulišića sućut obitelji izrazio je gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković. Gradonačelnik je napisao: 

 

Poštovana obitelji,

 

u svoje osobno ime i u ime Grada Dubrovnika izražavam duboku sućut zbog vašeg nenaknadivog gubitka supruga, oca i djeda te suosjećanje u boli s kojom se sada nosite. 

 

Kad god odlaze, naši najmiliji uvijek odlaze prerano, ali dok njegujemo sjećanja na njih oni nas zapravo ne napuštaju. 

 

Domoljuba, zaljubljenika u more i masline i predanog Jugaša, gospara Željka Kulišića pamtit ćemo po njegovom društvenom i političkom angažmanu. Bio je prvi poslijeratni pročelnik za komunalne djelatnosti Grada Dubrovnika, a obnašao je i funkciju dožupana.

 

Kao dugogodišnji predsjednik podružnice udruge Hrvatski domobran Dubrovnik, gospar Kulišić sudjelovao je u rasvjetljivanju komunističkih zločina počinjenih na dubrovačkom području u razdoblju nakon završetka II. Svjetskog rata. Udruga je bila posebno aktivna u pronalaženju, obilježavanju i dostojanstvenom održavanju stratišta te u organizaciji komemorativnih aktivnosti, posebno Elafitskog hodočašća uz Europski spomendan na sve žrtve totalitarnih i autoritarnih režima.

 

Neka vas u ovim teškim trenucima tješi spoznaja o vječnom životu. Ona će pružiti putokaz u popunjavanju praznine koja ostaje, a uspomene na trenutke koje ste proveli zajedno ništa na ovom svijetu, pa ni neumoljivi prolazak vremena, ne mogu umanjiti.

 

S poštovanjem,

Gradonačelnik

Mato Franković

 

Napomena: Fotografija preuzeta s portala dulist.hr