Gradonačelnik uputio sućut obitelji Nikše Bendera

Povodom smrti dugogodišnjeg, istaknutog turističkog djelatnika i autora knjiga o dubrovačkom turizmu, Nikše Bendera, dubrovački gradonačelnik Mato Franković uputio je sućut obitelji:

 

 

Poštovana obitelji,

 

Odlaskom gospara Nikše Bendera Grad je ostao bez jednog od boljih poznavatelja povijesti dubrovačkog turizma, jednog od onih koji su ga svojim predanim radom stvarali i doprinosili njegovom napretku.

 

Gotovo cijeli svoj životni vijek bio je vezan uz turizam, pišući o njemu u svojim umirovljeničkim danima, radeći u Turističkoj zajednici grada Dubrovnika i turističkim agencijama prije toga. Pokrenuo je brojna turistička događanja, inicirao tiskanje magazina ‘Welcome to Dubrovnik‘, kao i snimanje prvog promidžbenog turističkog filma o Dubrovniku. Sve je to bila još jedna manifestacija njegove ljubavi prema ovom Gradu.

 

Neizbrisiv trag ostavio je i dvama svojim izdanjima upravo pod tim naslovom u kojima je sačuvao uspomenu na one koji su pridonijeli razvoju i uspjehu turizma u Dubrovniku i Hrvatskoj. Jedan od njih zasigurno je bio upravo i gospar Nikša.

 

Puno nam je toga ostavio u nasljeđe, a njegov izuzetan obol povijesti i afirmaciji dubrovačkog i hrvatskog turizma potvrđen je i brojnim nagradama koje je u to ime zaslužio, pronoseći tako i ime Dubrovnika u svijetu.

 

U svoje osobno i ime Grada Dubrovnika izražavam cijeloj obitelji iskrenu sućut.

 

Gradonačelnik

Mato Franković