Gradonačelnik uputio izraze sućuti obitelji povodom smrti Margit Cetinić

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković uputio je poruku sućuti obitelji preminule profesorice Margit Cetinić, dobitnice Nagrade Dubrovnika. Tekst brzojava donosimo u cijelosti: 


U ime Grada Dubrovnika i svoje osobno izražavam iskrenu i duboku sućut zbog Vašeg gubitka. Svaki gubitak voljenih teško je prihvatiti i najbliži moraju iznaći načine za nositi se s njima. Ali odlazak pojedinih osoba osjeća se u društvu jer su svojim radom za života oplemenili sredine u kojima su stvarali.

Akademska glazbenica, omiljena i uvijek nasmijana profesorica, dugogodišnja voditeljica Katedralnog zbora i osnivačica Katedralnih madrigalista obrazovala je generacije Dubrovčana usadivši im ljubav prema glazbi kao najveći poklon. Nije bilo većeg liturgijskog slavlja koje Katedralni zbor nije uveličao. I u vrijeme Domovinskog rata, profesorica Cetinić uspijevala je okupiti pjevače na misama, obilaziti skloništa i pružati nadu u teškim vremenima.

Njen nesebičan i predan rad prepoznao je i Grad Dubrovnik dodijelivši joj 
za 2016. godinu Nagradu Dubrovnika zbog osobnog doprinosa dugogodišnjem uspješnom djelovanju Katedralnog zbora, a ono na što se danas obvezujemo jest čuvati sjećanje na mili lik profesorice Cetinić i na njen rad živim.


S poštovanjem,

Gradonačelnik

Mato Franković