Gradonačelnik u obilasku radova na obilaznici Stona, završetak radova pred Uskrs

Gradonačelnik

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković sa suradnicima pridružio se potpredsjedniku Vlade i ministru mora, prometa i infrastrukture Olegu Butkoviću i predsjedniku Uprave Hrvatskih cesta Josipu Škoriću u obilasku radova na Obilaznici Stona, završne faze projekta Cestovne povezanosti s južnom Dalmacijom. Planirani završetak ove posljednje dionice, ukupne duljine nešto manje od osam kilometara, je u travnju, očekivano prije Uskrsa.

 

„Vjerujem da će, nakon završetka radova, procedura tehničkog pregleda te svih potrebnih radnji koje prethode puštanju u promet dionice, biti provedeni na vrijeme“, rekao je ministar Butković. Istaknuo je kako je riječ o jednom od najvažnijih i najvećih infrastrukturnih projekata danas u Hrvatskoj.

 

Predsjednik uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić rekao je da je predmeta dionica, iako manje duljine od ostalih, vrlo kompleksna zbog dva tunela, mosta Ston i dva podvožnjaka.

 

U obilasku gradilišta obilaznice sudjelovali su župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić, zamjenik župana Joško Cebalo, načelnik Općine Ston Vedran Antunica i načelnik Općine Dubrovačko primorje Nikola Knežić.

lijevo
desno