Gradonačelnik u IUC-u: Grad Dubrovnik bit će snažan partner Općoj bolnici

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković pozdravio je u ponedjeljak sudionike Škole leadershipa i komunikacije u medicini, koja se od danas do 11. kolovoza održava u Poslijediplomskom središtu Dubrovnik (IUC).


Gradonačelnik je u uvodnom obraćanju sudionicima skupa, koji organizira Zagrebački institut za kulturu zdravlja, poželio ugodan boravak u Dubrovniku i uspješan rad.

Osvrnuo se i na problem značajnog odlijeva liječnika u dubrovačkoj Općoj bolnici, najavivši i značajniju podršku u budućnosti, uključujući i financijsku pomoć. -„Iako nije formalni osnivač, Grad će biti snažan partner Općoj bolnici Dubrovnik“, poručio je gradonačelnik. Kazao je i da je interes Grada Dubrovnika svojim građanima osigurati najbolju moguću zdravstvenu uslugu, a to se može postići i osiguranjem određenog broja stanova za potrebe liječnika.

Gradonačelnik Franković je također istaknuo zdravstveni turizam kao dobar primjer kreiranja nove turističke usluge i doprinosa ukupnoj ponudi Dubrovnika. 

Tijekom pet dana održavanja Škole, stručnjaci iz Hrvatske i inozemstva bavit će se temama  Osnovna leadershipa i komunikacije u medicini, ali i zdravstvene zaštite hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji, palijativne medicine te medicine i umjetnosti.