Gradonačelnik s veleposlanikom Ukrajine

Gradonačelnik

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković primio je u subotu veleposlanika Ukrajine u Republici Hrvatskoj Vasilja Kiriliča.

 

Veleposlanik Kirilič u Dubrovniku boravi povodom otvorenja 72. Dubrovačkih ljetnih igara, a s gradonačelnikom Frankovićem na hrvatskom jeziku razgovarao je na temu jačanja suradnje između Dubrovnika i gradova Ukrajine, poglavito u segmentu kulture poput međusobnog gostovanja umjetničkih ansambala.

 

Istaknuo je primjer grada Lavova (Lviv), najvećeg grada u zapadnom dijelu ove države, čije povijesno središte je također pod zaštitom UNESCO-a, a koji ugošćuje međunarodno priznati jazz festival „Leopolis Jazz Fest“.

 

Razgovaralo se i o suradnji s Dubrovačkim ljetnim igrama, ali i s drugim kulturnim ustanovama, poglavito Dubrovačkim muzejima.

 

Gradonačelnik Franković kazao je kako zamjetan broj turista iz Ukrajine posjećuje Dubrovnik, ali da bi za veću dostupnost destinacije Ukrajincima bilo nužno uspostaviti direktnu zračnu vezu, za što je i sam veleposlanik zainteresiran. Zahvalio je veleposlaniku Kiriliču na dolasku i poželio mu ugodan boravak u Dubrovniku te izrazio nadu da će ovaj njegov posjet biti tek prvi korak u cilju uspostavljanja čvršćih veza suradnje između Hrvatske i Ukrajine, jedne od država koje su među prvima priznale neovisnost i suverenost Republike Hrvatske.

Prijemu je nazočila i pročelnica Upravnog odjela za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju Zrinka Raguž. 

 

lijevo
desno