Gradonačelnik s organizatorima filmskog festivala "Tišina molim"

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković primio je danas jedne od osnivača festivala filmova snimljenih u Dubrovniku „Tišina molim“ Tomislava Tepšića i Mirana Dilberovića.


Predstavnici organizatora festivala koji se bavi istraživanjem, prezentiranjem i promoviranjem dubrovačke filmske povijesti prezentirali su gradonačelniku pojedinosti ovogodišnjeg izdanja koji se u Dubrovniku odvijao od 4. do 10. ožujka uz veliko zanimanje publike i medija.

Istaknuli su kako je jedan od ciljeva ove filmske manifestacije Dubrovčanima i njihovim gostima prikazati da je povijest snimanja i produciranja filmskih sadržaja u Dubrovniku puno bogatija i duža nego što je uvriježeno mišljenje u javnosti.  

Gradonačelnik je posebno pohvalio činjenicu da je inicijativa pokrenuta upravo od strane dubrovačkih filmskih djelatnika i entuzijasta što je jako važno za budućnost filmske industrije u našem gradu.

Predstavnici Festivala gradonačelniku su poklonili fotografiju sastavljenu od prizora iz prvog zvučnog filma snimanog u Hrvatskoj, filma „Princ iz Arkadije2 iz 1932. godine, a koji je prikazanu sklopu ovogodišnjeg programa.