Gradonačelnik s ministricom kulture usuglasio: četvrti član Upravljačkog odbora Plana upravljanja bit će predstavnik gradskih kotara

Gradonačelnik

Kako bi se osigurao nastavak aktivne participacije građana i u završnoj fazi izrade, odnosno usvajanja te provođenja Plana upravljana zaštićenom spomeničkom cjelinom Grada Dubrovnika, gradonačelnik Mato Franković uputio je prijedlog ministrici kulture i medija Nini Obuljen Koržinek prema kojem bi u budućem Upravnom odboru Plana upravljanja osiguralo sudjelovanje i legitimno izabranog predstavnika gradskih kotara.

 

Naime, Upravni odbor krovno je tijelo koje nadzire provedbu Plana upravljanja, a prema modelu kojeg je iznio Gradonačelnik, u radu istoga bi uz predložene članove – ministricu kulture i medija, župana Dubrovačko-neretvanske županije i gradonačelnika Grada Dubrovnika sudjelovao još jedan član koji je predstavnik tri gradska kotara – Pile-Kono, Grad i Ploče iza Grada.

 

Predstavnik navedenih kotara, usuglašeno je između Grada, Ministarstva i Zavoda za obnovu Dubrovnika, izrađivača i koordinatora izrade Plana, birao bi se od strane članova izvršnih vijeća svih kotara na mandat od četiri godine. Predstavnik u Upravnom odboru Plana upravljanja ne mora biti član izvršnog vijeća, ali mora imati prebivalište na području navedenih kotara.

 

Uloga građana i civilnog društva bila je od velike važnosti u dosadašnjem procesu izrade Plana upravljanja te će se uključenjem predstavnika gradskih kotara u upravljačko tijelo Plana osigurati kontinuitet sudjelovanja što može samo doprinijeti kvalitetnom provođenju odredbi Plana na zadovoljstvo svih uključenih, svih građana Dubrovnika, a posebno onih s područja gradskih kotara Pile-Kono, Grad i Ploče iza Grada.

 

Ovakva upravljačka struktura ugradit će se u konačni Prijedlog plana za koji se do 6. ožujka 2021. provodi javna rasprava.