Gradonačelnik s generalnim direktorom Turkish Airlinesa za Hrvatsku

Gradonačelnik

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković primio je danas generalnog direktora Turkish Airlinesa za Hrvatsku Uğura Cantimura, koji je odnedavno uz predstavništvo u Zagrebu preuzeo i upravljanje dubrovačkim predstavništvom ove turske zrakoplovne kompanije, ujedno jedne od najvećih na svijetu.

 

Gradonačelnik Franković i direktor Cantimur razgovarali su o trenutnoj situaciji na tržištu turističkih putovanja, a posebni naglasak stavljen je na razvoj međusobne partnerske suradnje i na nastavak operacija u razdoblju van sezone, što obje strane drže ključnim i potrebnim, upravo zahvaljujući činjenici da je Istanbul iznimno važno čvorište zračnog prometa.

 

Generalni direktor Turkish Airlinesa za tržište Hrvatske imao je aktivnu i zapaženu ulogu u dolasku ove kompanije na područje Dubrovnika, a prijevoznik je početkom srpnja ponovno obnovio promet između Istanbula i Dubrovnika, koji je prošle godine bio prekinut pandemijom koronavirusa. Redovni letovi na ovoj liniji trenutno prometuju dva puta tjedno, srijedom i subotom. Održavanje linije s Istanbulom i poslovanje Turkish Airlinesa u Dubrovniku važno je i zbog bogate mreže linija koje ova kompanija održava, posebice s dalekim tržištima Azije, ali i SAD-a.

 

Sastanku su nazočile i Sabina Ćerimagić Babić, regionalna predstavnica za marketing Turkish Airlinesa te zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić i direktorica Turističke zajednice grada Dubrovnika Ana Hrnić.

lijevo
desno