Gradonačelnik pozdravio veliki godišnji skup europskih stručnjaka iz područja animalnih znanosti

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković nazočio je u ponedjeljak svečanom otvorenju 69. Godišnje konferencije Europske federacije za animalne znanosti (EAAP) koja se ove godine, u organizaciji Ministarstva poljoprivrede i Hrvatske poljoprivredne agencije održava u Dubrovniku.
 


Konferenciju je u ulozi pokrovitelja otvorio ministar poljoprivrede i potpredsjednik Vlade RH Tomislav Tolušić, a sudionicima skupa, uz gradonačelnika Frankovića, prigodno su se obratili i ravnatelj Hrvatske poljoprivredne agencije Zdravko Barać, predsjednik EAAP-a Mathias Gaul i župan Nikola Dobroslavić.

Održavanje 69. godišnje konferencije EAAP-a u Republici Hrvatskoj značajan je međunarodni događaj, a zemlji domaćinu donosi znanstvenu, stručnu, političku i ekonomsku afirmaciju. Redovite godišnje konferencije EAAP-a okupljaju više od 1.000 znanstvenika i stočarskih stručnjaka, istovremeno uz godišnju konferenciju, održava se i redovita godišnja skupština EAAP-a. Godišnja konferencija EAAP-a prilika je za uvid u rezultate najnovijih istraživanja iz različitih područja animalnih znanosti, prilika za neposredni kontakt sa svjetskim vodećim znanstvenicima, stjecanje najnovijih saznanja za znanstvenike iz cijelog svijeta, stočarske stručnjake iz stručnih institucija i studente iz zemlje domaćina.

Područja animalnih znanosti koja obuhvaćaju dubrovački kraj, a tema su konferencije, uglavnom se odnose na ribarstvo i pčelarstvo, ali i na razvoj ruralnog turizma kroz poticanje domaće proizvodnje i autohtonih sorti životinja.
 

lijevo
desno