Gradonačelnik pozdravio međunarodni skup građevinskih inženjera

Sudionike Međunarodnog stručnog seminara građevinskih inženjera, koji se u Dubrovniku održava ovog petka, uvodno je pozdravio i dubrovački gradonačelnik Mato Franković.

 

Glavna tema seminara je obnova građevina nakon potresa i ostalih razornih prirodnih djelovanja. U tom je smislu gradonačelnik Franković govorio o iskustvima Dubrovnika s razornim potresima u svojoj povijesti te obnovama koje su uslijedile, uključujući i obnovu nakon Domovinskog rata. Istaknuo je i važnu ulogu donošenja Zakon o obnovi Dubrovnika nakon potresa 1979. godine, kada je osnovan i Zavod za obnovu. I u ovoj prigodi prisjetio se velike i važne uloge prvog ravnatelja Zavoda, nedavno preminuloga Boža Letunića, također građevinskog inženjera.

 

Osvrćući se i na drugu temu seminara, Jadransko-jonski koridor, gradonačelnik Franković kazao je kako Dubrovnik željno iščekuje nastavak izgradnje autoceste.

 

''Mislim da su stanovnici krajnjeg hrvatskog juga, jedinog dijela Hrvatske koji nije spojen autocestom, to zaslužili'', rekao je gradonačelnik Mato Franković, ističući i veliku važnost izgradnje Pelješkog mosta.

 

Međunarodni stručni seminar građevinskih inženjera u Dubrovniku organizirali su Hrvatski inženjerski savez i društva građevinskih inženjera Zagreb i Dubrovnik.

lijevo
desno