Gradonačelnik otvorio 53. Skupštinu Hrvatske parking udruge

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković sudjelovao je u četvrtak hotelu Valamar Lacroma Dubrovnik na 53. sjednici Skupštine Hrvatske parking udruge.


Gradonačelnik je uvodno pozdravio članove Skupštine i goste te im poželio uspješan rad i primjenu novih, suvremenih rješenja u djelatnosti prometa u mirovanju.

„U odnosu na sve zakonske okvire koji su u procesu donošenja, a reguliraju ova pitanja, nužno je da gradovi upravljaju s najvećim brojem komunalnih parkirnih kapaciteta jer kreiraju pogodnosti svojim građanima, a značajno je lakše upravljati određenim ciklusima u turizmu, što je posebno važno za destinacije poput našeg grada koje se nose s velikim priljevom posjetitelja u zaštićene povijesne cjeline“, poručio je gradonačelnik.

Hrvatska parking udruga krovna je organizacija svih zainteresiranih tvrtki i pojedinaca u Republici Hrvatskoj koji sudjeluju u organizaciji i reguliranju prometa u mirovanju. Osnovana je 2001. godine s ciljem razmjene informacija i strukovnog znanja u okviru djelatnosti parkiranja. Gradska tvrtka Sanitat Dubrovnik d.o.o. redovni je član Udruge koja danas broji preko 60 članica, predstavnika lokalnih uprava i tvrtki.