Gradonačelnik obišao završenu šetnicu Nika i Meda Pucića

Konačno smo dobili lijepu i reprezentativnu šetnicu s kojom se možemo itekako pohvaliti - rekao je dubrovački gradonačelnik Mato Franković u prigodi sinoćnjeg obilaska novouređene šetnice Nika i Meda Pucića.

 

Omiljena dubrovačka šetnica proširena je, uređena, opremljena novim klupama, rasvjetom i ostalom opremom.

 

''Nakon gotovo desetak godina, napokon je završena šetnica Nika i Meda Pucića. Rekao sam da ću se, kad postanem gradonačelnik, uhvatiti u koštac s problemima šetnice i dovesti ovu priču do kraja. Završio sam je u svom mandatu što je iznimno bitno, ne samo za stanovnike Lapada, nego i za građane cijelog Grada. Nije ovo bio nimalo jednostavan posao, međutim, konačno je završen iznimno bitan projekt. Brojni su detalji koje će se trebati redovno održavati, što će preuzeti naš Komunalni odjel'', rekao je gradonačelnik Mato Franković i zahvalio svima koji su radili na projektu.

 

Vrijednost izvedenih radova je 4,8 milijuna kuna, a obuhvatili su, između ostalog, i uređenje hidrantske mreže s podzemnim hidrantima što je podiglo i mjeru sigurnosti zaštite od požara.

 

Odrađena je i sanacija južnog podzida te je šetnica  u svom najužem dijelu proširena, pojasnio je pročelnik Upravnog odjela za izgradnju i upravljanje projektima Srđan Todorovski.

 

''Sada imamo jedinstvenu širinu od 240 cm plus širina ograde. Naišli smo na problem da smo morali nastaviti s izradom vodovodne cijevi koja nije bila izvedena kao ni glavni dovodni kabel struje. Napravljeno je parterno uređenje, nova brušena podloga, ograda, rasvjeta, klupe i hortikulturno uređenje. Ovim smo projektom obuhvatili i sanaciju rukohvata na ogradi koji će doći kroz desetak dana'', rekao je pročelnik Todorovski.

 

Posebnost novouređene šetnice je i ambijentalna rasvjeta te nova, moderna urbana oprema, poput klupa sunčališta.

 

''Nadam se da će građani biti zadovoljni'', poručio je gradonačelnik na kraju obilaska.

lijevo
desno