Gradonačelnik obišao radove u Ulici kardinala Stepinca

Radove na izgradnji kolektora oborinske odvodnje u Ulici kardinala Stepinca u Lapadu jutros je obišao dubrovački gradonačelnik Mato Franković sa suradnicima. Kompletno uređenje ulice trebalo bi biti gotovo do kraja svibnja. Riječ je o zajedničkom projektu Grada Dubrovnika i Vodovoda Dubrovnik vrijednom 6,2 milijuna kuna, bez PDV-a.

 

''Nalazimo su u jednoj od najneuređenijih ulica na području Grada Dubrovnika. Ono što ovdje radimo jest izgradnja sustava oborinske odvodnje, ali i drugi radovi poput izmjene postojeće vodovodne mreže, koju obavljamo zajedno s Vodovodom Dubrovnik, postavlja se nova rasvjeta, gradi nogostup i na kraju će se asfaltirati i urediti sama ulica'', kazao je gradonačelnik Franković u prigodi obilaska. U isto vrijeme HT radi izmjenu mrežnih telekomunikacijskih kabela.

 

''Riječ je o prilično zahtjevnom projektu s obzirom da se radi u gradskoj ulici s dosta zakopanih instalacija, ali radovi za sada teku dobro i prema planu'', kazao je glavni nadzorni inženjer na projektu Vedran Kosović iz tvrtke IGH, zahvaljujući ujedno stanarima na strpljenju i razumijevanju.

 

Ovo je prva faza radova na ovoj dionici, koja obuhvaća prostor od Hotela More do kružnog toka na 'Pošti Lapad', a u idućoj fazi radit će se ulica u ostalom dijelu, odnosno do Hotela Neptun, gdje će se postaviti javna rasvjeta i urediti prometnica.

lijevo
desno