Gradonačelnik obišao radove na OŠ Lapad

Grad ZA učenike i studente
EU fondovi

Završena je energetska obnova zgrade Osnovne škole Lapad, a završetak radova na rekonstrukciji sportske dvorane planiran je do početka novog polugodišta. Radove na školi obišao je gradonačelnik Mato Franković sa suradnicima i predstavnicima škole.
 


"Iza nas je prva energetska obnove iz EU sredstava, a riječ je o 7,6 milijuna kuna vrijednom projektu. Paralelno radimo i na rekonstrukciji školske sportske dvorane. Sredstva smo dobili iz EU fondova, fondova Ministarstva graditeljstva i Ministarstva regionalnog razvoja. Jednim manjim dijelom je i Grad sudjelovao u sufinanciranju. Ovo je jedan od prvih primjera kako se europski novci mogu i trebaju ulagati u osnovnoškolsko obrazovanje," kazao je u ovoj prigodi gradonačelnik Franković. Na prijavi i provedbi projekta radili su Upravni odjel za europske fondove Grada Dubrovnika i gradska razvojna agencija DURA.

Radovi na OŠ Lapad u sklopu energetske obnove uključivali su kompletnu izolaciju vanjske ovojnice, potpunu izolaciju krovišta i vanjskih zidova, zamjenu 99 vanjskih otvora i 6 vrata, ugradnju termostatskih ventila na 171 radijator te zamjenu postojeće rasvjete LED tehnologijom. Time će se ostvariti značajne energetske uštede i to u iznosu od 90,75 posto, što znači jednako toliko smanjenje potrošnje energije te smanjenje emisije CO2. Izvedbom projekta zgrada škole iz energetskog razreda C prelazi u najviši energetski razred A+.

Po pitanju rekonstrukcije dvorane, gradonačelnik je kazao kako je cilj da ona bude gotova do početka novog polugodišta, nakon čega bi krenula izgradnja nove osnovne škole na Montovjerni.

"Ne možemo početi s gradnjom dok ne dovršimo dvoranu jer nam se dva razreda s Montovjerne vežu uz prostore koji su u neposrednoj blizini dvorane," pojasnio je gradonačelnik.
Podsjetio je i kako u idućoj školskoj godini Grad kreće s energetskom obnovom dvaju vrtića i škola.
 
 

lijevo
desno