Gradonačelnik obišao prvu bebu u 2020.

Pet minuta nakon ponoći rođena je prva beba u 2020. godini u dubrovačkoj Općoj bolnici. Novorođeng dječaka Luku i njegovu majku Maju Burmas Barović obišli su danas dubrovački gradonačelnik Mato Franković i župan Nikola Dobroslavić, uz lijepe želje i prigodne poklone.

 

Isto tako posjetili su i bebu koja je rođena posljednja u prošloj 2019. godini, djevojčicu i njezinu majku Marijanu Šimunić.

 

''Na lijepi način smo ispratili 2019. godinu, s novom curicom, našom novom sugrađankom, a u 2020. smo ušli s novim sugrađaninom, malim dječakom. Grad Dubrovnik će i u novoj godini nastaviti raditi sve ono što radi po pitanju demografije i poticanja mladih obitelji da ostanu živjeti u našem gradu, kroz cijeli niz mjera, počevši od trenutka kada se dijete rodi i tijekom cijelog životnog ciklusa, preko vrtića, osnovne i srednje škole, sve do fakulteta i dalje. Nadam se i vjerujem da će se ovaj pozitivan trend prepoznavanja Grada kao mjesta kvalitetnog življenja, od strane mladih obitelji, nastaviti i dalje u novoj godini. Idemo hrabro naprijed, s našim novim, najmlađim sugrađanima'', rekao je gradonačelnik Franković u prigodi obilaska rodilišta i novorođenih beba.

lijevo
desno