Gradonačelnik obišao proširenu i uređenu šetnicu Nika i Meda Pucića

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković sa suradnicima obišao je završne radove sveobuhvatnog uređenja šetnice Nika i Meda Pucića, a kojima je omiljena gradska šetnica dobila novi i reprezentativan izgled.

 

Na proširenoj Šetnici Nika i Meda Pucića već su završeni radovi postavljanja javne i ambijentalne rasvjete te je ista puštena u rad, a preostalo je tek na određenim, manjim, dijelovima postaviti rukohvat na zaštitnu ogradu te drvene klupe.

 

Nakon što se ova gradska uprava uhvatila u koštac s projektom sveobuhvatnog uređenja šetnice, ista je na svom najužem dijelu proširena te je sada širine 2,40 metara uz dodatnih 20 centimetara za smještaj ograde.

 

Uređenjem je obuhvaćena sanacija južnog podzida, uređenje partera, postavljanje novih tijela javne rasvjete, uređenje hidrantske mreže s podzemnim hidrantima, te uklanjanje stare i postavljanje nove, karakteristične i tipizirane urbane opreme. Također, u suradnji s Vodovodom Dubrovnik i Elektrojugom provedena je ugradnja nedostajuće vodovodne mreže i svih potrebnih elektroinstalacija pod zemlju, uključujući i instalacije za novu javnu rasvjetu.

lijevo
desno