Gradonačelnik obišao dvoranu za borilačke sportove

Završeni su radovi na uređenju i adaptaciji sportske dvorane za borilačke sportove u prostoru bivše „Stanice za tehnički prijem vozila“ u Gospinom polju, još jedne u nizu investicija Grada Dubrovnika u sportsku infrastrukturu. Novouređene prostore obišao je danas dubrovački gradonačelnik Mato Franković, sa suradnicima.

 

''Po prvi put Dubrovnik dobiva dvoranu za borilačke sportove. Ovo je nastavak investicija u sportsku infrastrukturu koje je ova gradske uprava pokrenula prije četiri godine. Uz borilačke sportove, na gornjoj etaži svoje prostore za tekuće poslovanje naći se brojne sportske udruge s područja grada Dubrovnika. U stražnjem  dijelu nalaze se i prostori dubrovačkog moto kluba, koji već više od 20 godina traže adekvatni prostor. Uistinu sam zadovoljan da sve ovo danas imamo ovdje'', kazao je gradonačelnik Franković u prigodi obilaska.

 

Postojeća građevina površine 634 m2, koju je Grad nakon povrata zemljišta odlučio prenamijeniti za potrebe sporta, preuređena je na način da je u prizemlju organiziran prostor za trening, podijeljen na zone, uz prateće svlačionice i sanitarije. Na gornjem katu objekta smješteni su uredi sportskih klubova. Vrijednost investicije je 2,8 milijuna kuna plus PDV, što što uključuje i opremanje prostora.

 

Sukladno usvojenoj Strategiji razvoja sporta i sportske infrastrukture Grad Dubrovnik je nakon dugo godina krenuo s ulaganjem u sportsku infrastrukturu pa je tako konačno obnovljena zgrada Jugovog bazena u Gružu, nogometni teren u Gospinom polju, uređena judo dvorana u Mokošici, jedriličari su dobili nove prostore. Nastavlja se dalje uređenjem Lapadskog stadiona, za kojeg se kroz mjesec dana očekuje odluka o raspisivanju natječaja za projektiranje i gradnju te najvećim ulaganjem u sportsku infrastrukturu, gradnjom multifunkcionalne sportske dvorane u kojoj će Dubrovnik 2025. ugostiti Svjetsko prvenstvo u rukometu.

lijevo
desno