Gradonačelnik o turizmu s američkim studentima

Gradonačelnik Mato Franković održao je danas predavanje američkim studentima s University of Illinois at Urbana Champaign, koji u Dubrovniku borave u sklopu studijskog putovanja, na kojem uče o značaju turizma za ekonomiju Hrvatske.

 

U dubrovačkoj Gradskoj vijećnici gradonačelnik Franković govorio je o posebnostima dubrovačkog turizma, mjerama za održivi turizam koje se provode u okviru projekta 'Respect the City', Smart City rješenjima koje Grad koristi za učinkovitije upravljanje, digitalnim nomadima kao još jednom vidu turista, s posebnim naglaskom na potrebe lokalnog stanovništva i aktivnosti koje se provode s ciljem olakšavanja suživota s turistima.

 

Studente je zanimalo koliki je izazov raditi na obnovi grada s obzirom na veliki broj posjetitelja, kako se Grad nosi s velikim brojem taksista, suočavaju li se građani s problemom visokih cijena nekretnina. Gradonačelnik je ovom prigodom govorio o projektima Dubrovačke stanogradnje, među kojima i o novoj mjeri Grada kojom će se gradski stanovi u povijesnoj jezgri, kao mjera demografske politike, dodjeljivati obiteljima s više djece.

lijevo
desno