Gradonačelnik Franković nazočio otvaranju konferencije "Izvrsnost u turizmu"

Gradonačelnik Mato Franković nazočio je danas svečanom otvaranju dvodnevne konferencije pod nazivom „Izvrsnost u turizmu“  koja se održava u Hotelu Lapad.  Konferenciju usmjerenu na buduće strateške ciljeve dubrovačkog turizma organizirao je Regionalni centar kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu Dubrovnik u suradnji s Dubrovačko – neretvanskom županijom i Ministarstvom turizma i sporta.

 

Prilikom otvaranja konferencije gradonačelnik Franković kazao je kako svrha dubrovačkog i hrvatskog turizma treba biti pružanje visoko kvalitetne turističke usluge i ponude za sve posjetitelje.

 

„Danas ovdje važno je naglasiti kako se uspjeh u turizmu mjeri kvalitetom pružanja usluge i brojnim drugim parametrima. Turizam kao najvažnija gospodarska grana treba se temeljiti na pametnom načinu upravljanja, održivosti i načinu kohabitacije sa lokalnim stanovništvom koje živi od turizma. Ključna je stoga uloga stručnjaka u turizmu, koji svojim promišljanjima i idejama mogu znatno doprinjeti jačanju kvalitete života građana i istodobno učiniti destinaciju jedinstvenom“ – istaknuo je gradonačelnik u svom izlaganju.

 

Gradonačelnik Franković osvrnuo se i na važnost Regionalnog centra kompetentnosti čija je uloga u nadolazećim vremenima ključna, posebice kada je riječ o cjeloživotnom obrazovanju, napredovanju u struci i podršci mladim naraštajima za rad u turističkom sektoru.

 

Uz gradonačelnika Frankovića prisutnima su se obratili i župan Dubrovačko - neretvanske županije Nikola Dobroslavić, ravnatelj Turističke i ugostiteljske škole u Dubrovniku Antun Perušina, voditeljica službe za strateško planiranje i programiranje u Ministarstvu turizma i sporta Jelena Pavičić te voditeljica projekta Hilarija Lozančić Benić.

 

Konferencija „Izvrsnost u turizmu“ ima za cilj okupiti partnere i ključne sudionike projekta, upoznati se s njihovim radom, razmijeniti znanja i iskustva te razraditi daljne strateške ciljeve u projektu koji je od iznimne važnosti za županiju Dubrovačko – neretvansku.

lijevo
desno