Gradonačelnik na "Uskrsu u Primorju"

Uz Dubrovačke trombunjere, nastup najmlađih članova Linđa i KUD-a Komolac, u subotu 7. travnja otvorena je dvodnevna manifestacija 'Uskrs u Primorju'. Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković otvorio je ovo događanje.


"Vjerujem kako će se sljedeće godine postići ono što želimo, a to je da 'Uskrs u Primorju' postane petodnevna manifestacija. Simbolično je kako se manifestacija otvara nastupom Linđovog blaga jer na našoj tradiciji počiva hrvatski narod, stoga moramo njegovati i promovirati sve ono što baštinimo jer to je naše korijenje i ono čime se ponosimo", rekao je gradonačelnik Franković.

Prvog dana na lokvi u Mrčevu održana je prigodna prodaja autohtonih domaćih proizvoda, utrka na relaciji Mrčevo-Mravinjac-Riđica-Mrčevo te koncert klapa, a u nedjelju je u jutarnjim satima organizirano pješačenje stazom Osojnik – Ljubač te poslijepodne Međunarodna folklorna manifestacija u organizaciji Udruge "Dubrovački primorski svatovi", koja zajedno s Gradom Dubrovnikom i Turističkom zajednicom Grada organizira cjelokupno događanje.

lijevo
desno