Gradonačelnik na svečanoj sjednici Općine Ravno: „Dobri dani su pred nama“

Gradonačelnik

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković prisustvovao je u petak svečanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Ravno koja je upriličena povodom Dana općine i blagdana Male Gospe, zaštitnice tamošnje župe i općine.


Tijekom svog pozdravnog obraćanja gradonačelnik Franković čestitao je Dan općine i blagdan Male Gospe načelniku Andriji Šimunoviću, svim njegovim suradnicima, vijećnicima i žiteljima općine smještene na krajnjem jugoistoku Bosne i Hercegovine, koja se značajnim dijelom proteže i duž dubrovačkog zaleđa.

-„Osim što nas veže granica veže nas i hrvatsko jedinstvo“, poručio je gradonačelnik Franković kazavši kako su brojni projekti koje je Grad Dubrovnik financijski pomogao u posljednjih godinu dana, poput dječjeg igrališta na Ivanici ili pomoći pri opremanju doma umirovljenika, jasan pokazatelj unapređenja suradnje i intenziviranja međusobnih odnosa između Grada i Općine, ali su i tek početak.

-„Grad Dubrovnik je zainteresiran za stvaranje komunalnih preduvjeta, kvalitetne vodoopskrbe i kanalizacije, za stanovnike Ivanice koji u značajnom dijelu rade u Dubrovniku. Preduvjeti su to za daljnje naseljavanje ovog područja, ali i za zaštitu izvorišta Omble“, rekao je. 

Poručio je i kako je potrebno osigurati brz prelazak državne granice za lokalno stanovništvo. -„Za to je potrebna suradnja ne samo nas na lokalnim razinama, nego i aktivna suradnja naših vlada“, ocijenio je uz poruku: „Vjerujem da su dobri dani pred nama“.

lijevo
desno