Gradonačelnik na predstavljanju monografije „Svi Vlahovi ljudi“ (VIDEO)

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković nazočio je u ponedjeljak navečer u dvorani Visia predstavljanju monografijskog izdanja „Svi Vlahovi ljudi“ u nakladi DuLista.

 

Članovi redakcije dubrovačkog tjednika na ovom izdanju uz 1050. Festu radili su punih deset godina. –„Obljetničko izdanje istkano od čudesne ljubavi i ufanja, poniznosti i tradicije te neraskidive veze Grada i njihovog Parca, Vlaha uokvireno je u dekadi i trajno sačuvano u našem monografskom izdanju. Čine ga Parčevi ljudi - festanjuli, trombunjeri, barjaktari, čuvari tradicije“, rekla je između ostalog autorica projekta i glavna urednica DuLista dr. sc. Barbara Đurasović.

 

Uz nju, na predstavljanju je govorila i povjesničarka umjetnosti Maja Nodari, dugogodišnja suradnica DuLista izvan redakcije, a u ime novinara koji su radili na tekstovima i prilozima obratila se Mia Njavro Banić.

 

-„Grad i njegov svetac zaštitnik Sv. Vlaho - ljubav je to koja traje i koju ništa ne može dovesti u pitanje. Dok je god Grada i njegovih građana bit će i te posebne veze, te posebne ljubavi“, napisao je u uvodniku izdanja gradonačelnik Franković.

 

„Himnu svetog Vlaha“ izvela je klapa Kaše, a događaju je uz gradonačelnika prisustvovao dubrovački biskup mons. Roko Glasnović, rektor crkve sv. Vlaha don Hrvoje Katušić i ovogodišnji festanjuli kapetan Teo Grbić i obrtnik Toni Cvjetković. U ime župana dubrovačko-neretvanskog predstavljanje je popratila i pročelnica Žaklina Marević.

 

 

lijevo
desno