Gradonačelnik na predstavljanju knjige "Heroji bez puške – Crveni križ u Dubrovniku 1991.-1992."

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković sudjelovao je večeras u kazalištu Marina Držića na predstavljanju knjige “Heroji bez puške – Crveni križ u Dubrovniku 1991.-1992.” koja donosi svjedočanstva volontera i zaposlenika Dubrovačkog Crvenog križa o djelovanju u Domovinskom ratu. 

 

Promociju knjige autora Iva Oreškovića organiziralo je Gradsko društvo Crvenog križa Dubrovnik u povodu Svjetskog dana Crvenog križa i Crvenoga polumjeseca. 

 

Gradonačelnik Franković uputio je zahvalu autoru knjige na odabiru i obradi teme važne u odavanju javnog priznanja volonterima i djelatnicima dubrovačkog Crvenog križa koji su, u najtežim trenucima koje je Dubrovnik prošao u suvremenoj povijesti, s ljubavlju skrbili o gradu i njegovim ljudima i bili pravi humanitarni oslonac. 

 

Posebno je zahvalio volonterima i djelatnicima gradskog društva Crvenog križa na njihovoj dobroti i solidarnosti te dojučerašnjem ravnatelju GDCK Dubrovnik Živku Šimunoviću na njegovom doprinosu razvoju društva. Novom ravnatelju Marku Grgureviću poželio je sreću u radu. 

lijevo
desno