Gradonačelnik na potpisivanju ugovora Ministarstva poljoprivrede s Caritasom Dubrovačke biskupije

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković, uz nazočnost župana Nikole Dobroslavića, gradonačelnika Dubrovnika Mata Frankovića te dubrovačkog biskupa Roka Glasnovića, potpisala je ugovor s ravnateljicom Caritasa Dubrovačke biskupije Sanjom Šanje vrijedan 200 tisuća kuna.

 

Riječ je o sredstvima iz Programa potpore posrednicima u lancu doniranja hrane čiji je cilj ojačati infrastrukturne kapacitete u svrhu stvaranja osnovnih preduvjeta za povećanje količina donirane hrane, čime se doprinosi smanjenju otpada od hrane te povećanju prehrambene sigurnosti siromašnijih skupina stanovništva. Dobivena sredstva Caritas Dubrovačke biskupije uložit će u kvalitetnije opremanje infrastrukture i prostora namijenjenih skladištenju hrane i potrepština.

 

Nakon potpisivanja ugovora, ministrica Vučković istaknula je kako je i ovaj Program jedan od načina smanjivanja otpada od hrane, kao i pomoći Vlade usmjerene prema financijski ugroženijim skupinama društva.

 

Gradonačelnik Mato Franković ovom je prilikom zahvalio ministrici Vučković i Vladi RH na značajnim sredstvima za rad dubrovačkog Caritasa, s kojim Grad Dubrovnik ima izvrsnu suradnju i redovito pomaže njihov rad.

 

''Caritas je uvijek imao dobre projekte i korisne akcije i nadam se da ćemo na isti način, uz potporu ministarstava i Vlade, nastaviti biti socijalno osviješteni kako bi pomogli najugroženijim članovima našeg društva'', kazao je u ovoj prigodi gradonačelnik Franković.