Gradonačelnik na otvorenju međunarodnog kongresa senologije i plastične kirurgije

Svečano je danas u Dubrovniku otvoren međunarodni kongres senologije i plastične kirurgije, kojeg je organizirao Odjel plastične kirurgije i kirurgije dojke OB Dubrovnik, a održava se od 3 do 8. svibnja. Kongres obuhvaća teme iz prevencije, dijagnostike i liječenja raka dojke te sve sadržaje plastično-rekonstrukcijske i estetske kirurgije. Na skupu sudjeluje više od 500 sudionika iz 30 zemalja, među njima i  najugledniji svjetski i europski predavači pa kongres predstavlja jedan od najvažnijih stručnih  događaja na području ovih grana medicine u Europi u tekućoj godini. Na kongresu će biti prezentirano više od 200 radova. 

 

Na svečanom otvorenju sudjelovao je i dubrovački gradonačelnik Mato Franković, koji je sudionicima uputio dobrodošlicu u Dubrovnik, pozivajući ih da uz radni dio odvoje vrijeme i za obilazak naših kulturno-povijesnih zanimljivosti.

 

Voditelj Odjela plastične kirurgije i kirurgije dojke u Općoj bolnici Dubrovnik dr. Marko Margaritoni istaknuo je važnost događaja jer se radi o originalnom kongresu kad je u pitanju organizacija dviju različitih struka te pruža mogućnost interdisciplinarnog znanstvenog pristupa i dijeljenja iskustava. između senologije i plastične kirurgije.