Gradonačelnik na otvorenju izložbe Andyja Warhola

Umjetnička galerija Dubrovnik ugostila je izložbu ''Andy Warhol - djela iz kolekcija Muzeja moderne umjetnosti Andy Warhol Medzilaborce''. Večerašnjem otvorenju prisustvovao je i dubrovački gradonačelnik Mato Franković, koji je istaknuo kako ova izložba svjetski poznatog umjetnika ponovno Dubrovnik stavlja u centar kulturnih zbivanja u Hrvatskoj i regiji.

 

''Zahvaljujući suradnji Dubrovačko-neretvanske županije i slovačke regije Prešov, suradnji Umjetničke galerije Dubrovnik i Muzeja moderne umjetnosti Andyja Warhola iz Slovačke, narednih nešto više od mjesec dana imamo priliku vidjeti radove ovog iznimnog i svestranog umjetnika te sagledati njegov opus i kroz njegovo podrijetlo'', istaknuo je gradonačelnik Franković.

 

Na izložbi će biti izložene fotografije te sitotisak na papiru i na platnu. Izložba mapira, predstavlja i profesionalno prikazuje ne samo život i djela Andyja Warhola, već i aktualne trendove u vizualnoj umjetnosti i kulturi, utjecaj etničkog podrijetla umjetnika na njegov rad, utjecaj pop-arta na aktualnu umjetnosti i srodnim temama. Kustosi izložbe su Michal Bycko, Martin Cubjak i Jelena Tamindžija Donnart.

 

Izložbu organizira Dubrovačko-neretvanska županija, u suradnji s Umjetničkom galerijom Dubrovnik i Muzejom modeme umjetnosti Andyja Warhola iz Slovačke, a kao rezultat dugogodišnje suradnje sa slovačkom regijom Prešov.

lijevo
desno