Gradonačelnik na obilježavanju Dana općine Župa dubrovačka

Povodom Dana Općine i 31. obljetnice oslobođenja Župe dubrovačke, danas je održana svečana sjednica Općinskog vijeća na kojoj je prisustvovao i gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković.

 

Gradonačelnik se pri svom obraćanju prisjetio kako je na današnji dan, 26. svibnja, prije 31 godinu uz teritorij današnje općine Župa dubrovačka oslobođeno i područje Rijeke dubrovačke. –„ Prije 31 godinu su dubrovačka zvona zazvonila i označila kraj agonije, početak mira i novog života, rađanje budućnosti“, rekao je.

 

Govoreći o Općini tada i danas rekao je kako se radi o jednoj od najprosperitetnijih općina u Republici Hrvatskoj. Istaknuo je pozitivnu stopu nataliteta, ali i brojne projekte koje Općina i njen načelnik Silvio Nardelli uspješno realiziraju, dio kojih se izvodi i u suradnji s Gradom Dubrovnik, odnosno njegovim komunalnim društvima, poput projekta Aglomeracije ili investicije izgradnje groblja Dubac. –„Puno nas toga veže. Mijenjale su se politike, ali suradnja je ostala postojanja i ogleda se kroz sinergiju koja krasi ovo naše područje“, rekao je.

 

Osvrnuo se na značaj privlačenja europskih sredstava, posebno na ITU mehanizam u sklopu kojeg Grad kao središte urbanog područja te općine Konavle, Župa dubrovačka i Dubrovačko primorje na raspolaganju imaju 22 milijuna eura, sredstva koja će utrošiti u realizaciju strateških projekata, redom usmjerenih u povećanje kvalitete života građana.

 

Zahvalio je Vladi premijera Andreja Plenkovića na osiguravanju sredstva za brojne kapitalne  projekte koji se provode na području krajnjeg juga.

 

Uz čestitku općinskim vijećnicima, načelniku i njegovom timu, gradonačelnik Mato Franković čestitao je Dan Općine svim žiteljima Župe dubrovačke i ovogodišnjim laureatima.

 

 

lijevo
desno