Gradonačelnik na obilježavanju Dana općine Konavle

U prigodi Dana Općine Konavle, ujedno 31. obljetnice oslobođenja i 30. obljetnice osnutka najjužnije hrvatske općine, gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković, kao izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, sudjelovao je na svečanoj sjednici upriličenoj tom prigodom na Grudi.

 

Gradonačelnik Franković čestitao je na vrijednom obljetnicama te istaknuo ulogu Vlade RH u pomoći realizacije mnogih bitnih projekata u cijeloj Hrvatskoj, a tako i na samom hrvatskom jugu, u Općini Konavle.

 

"Grade se škole, vrtići, ceste, vodovodni i kanalizacijski sustavi diljem zemlje, bez obzira koja je stranka na vlasti u kojem gradu. Hrvatska se konačno ravnomjerno razvija i svatko ima priliku povećati kvalitetu života svojim građanima. To ne bi bilo moguće da nema stabilne Vlade i stabilnih financija", kazao je gradonačelnik Franković i poručio kako mu je zadovoljstvo što je Grad Dubrovnik uključio Konavle i ostale općine u ITU mehanizam, što će omogućiti realizaciju strateških projekata na dobrobit svih građana.

 

"Razvoj svih općina u okruženju ujedno je i razvoj samog grada. Važno je da smo zajedno jer kad smo zajedno onda smo tri puta jači i lakše rješavamo svoje probleme", istaknuo je gradonačelnik. 

 

Načelnik Općine Konavle Božo Lasić u svom je obraćanju govorio upravo o brojnim realiziranim i projektima u tijeku, posebno istaknuvši danas potpisani ugovor za gradnju nove škole.

 

Na svečanoj sjednici sudjelovali su i potpredsjednica Europske komisije Dubravka Šuica, izaslanik predsjednika Vlade RH, potpredsjednik Vlade i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić, ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek, ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs, izaslanik ministra hrvatskih branitelja general Josip Lucić, izaslanik ministra vanjskih i europskih poslova državni tajnik Frano Matušić, generalna konzulica RH u Kotoru Jasminka Lončarević, državni tajnici Zrinka Raguž i Stipe Mamić i župan Dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić.

 

lijevo
desno